US Field Stove M1937 with Cooks 1:35
SKU
ICM-35619
Manufacturer
ICM
249,00 kr
I lager
(Endast 2 kvar)
Leveranstid: 1-3 arbetsdagar
US Field Stove M1937 with Cooks 1:35
Varm och välsmakande mat vid fronten spelar en betydligt större roll för soldater än vad den gör för civila i fredstid. Regelbundna måltider under krigstid är inte bara avgörande för att upprätthålla stridsberedskapen, utan har även stor betydelse för moralen. Den amerikanska standardfältköket under andra världskriget kunde försörja 150–180 personer. Dessa kök ingick i kompaniets organisation men slogs ofta ihop till större bataljonskök. De placerades vanligen längre bak, bort från frontlinjen, vilket underlättade försörjningen av proviant.
Varm och välsmakande mat vid fronten spelar en betydligt större roll för soldater än vad den gör för civila i fredstid. Regelbundna måltider under krigstid är inte bara avgörande för att upprätthålla stridsberedskapen, utan har även stor betydelse för moralen. Den amerikanska standardfältköket under andra världskriget kunde försörja 150–180 personer. Dessa kök ingick i kompaniets organisation men slogs ofta ihop till större bataljonskök. De placerades vanligen längre bak, bort från frontlinjen, vilket underlättade försörjningen av proviant.
Matlagningen skedde med hjälp av M1937-fältspisar, som drevs med flytande bränsle. Dessa mångsidiga spisar gjorde det möjligt att steka, baka och sjuda olika rätter – till och med pajer. Kockarna strävade efter att ge soldaterna varma måltider minst två gånger om dagen. Även om maten oftast var näringsrik och energität, kunde amerikanska soldater ibland unna sig delikatesser som stekt kalkon när tillfälle gavs.
Artikelnummer: 35619
Skala: 1:35
Datum: 19.11.2024
Tidsperiod: Andra världskriget
Kartongstorlek: 247 × 183 × 33 mm
Antal delar: 261 + 35
Figurer ingår: Ja
Antal figurer: 4
Write Your Own Review
Normalt 1-2 arbetsdagars frakt
Snabba returer
Svar inom 24h vardagar
Säker betalning